NIEUWS en TIPS

KEUKEN (2024)

Ferienhaus Eishöhlen is sinds begin dit jaar voorzien van een gloednieuwe, prachtige keuken en een nieuwe vloer in de woonkamer en gang. Nog meer luxe in dit, toch al zeer volledig uitgeruste vakantiehuis!

NIEUWS (sept. 2023)

In verband met persoonlijke omstandigheden heb ik, met pijn in mijn hart, moeten besluiten om Ferienhaus Goldberg uit de verhuur te halen. (vanaf oktober 2023)

Ferienhaus Eishöhlen blijft gewoon beschikbaar om te huren!

TRIER (nov. 2022)

Trier is de oudste stad van Duitsland en zeker een bezoekje waard! Het is een gezellige winkelstad maar ook de historische monumenten, de Moezel en de wijnvelden zijn prachtig om te bekijken.

BERNKASTEL-KUES (aug. 2022)

We hebben een relatief korte (4 km) wandeling gemaakt vanuit Bernkastel-Kues. Een flinke klim, maar dan ook erg mooi uitzicht en daarna een verrassend bos met een kleine waterval.

Daarna zijn we naar het Zylinderhaus geweest, een museum voor oldtimers en techniek. De moeite waard, zeker ook het restaurant!

GINSTERROUTE (juni 2022)

Een leuke wandeling vanuit de vakantiehuizen. De Ginsterroute loopt naar Mürlenbach en is een hele afwisselende wandeling.

NIEUWE WANDELTIP! (febr. 2022)

Vandaag hebben we weer een nieuwe wandelroute uitgeprobeerd. De StauseeRunde vanuit Gerolstein. (10 minuutjes rijden vanuit de vakantiehuizen) Het is een hele afwisselende route, over velden, met weids uitzicht, stukje door het bos, brede en smalle paden. Iets meer dan 9 kilometer maar ook gemakkelijk af te korten (dan mis je wel het spectaculaire uitzicht vanaf de Rother Kopf) of uit te breiden. Wij vinden het een echte aanrader!

JANUAR 2022:

Hierbij een duidelijk overzicht van de regels betreft het reizen naar Duitsland.

Reizen naar Duitsland is toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Deze kunnen ‘elk moment’ veranderen. Houdt goed de site van de ANWB in de gaten; https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer/coronamaatregelen-duitsland

Nederland wordt door Duitsland gezien als Hoogrisicogebied, dat betekent dat de reis aangemeld dient te worden op: www.einreiseanmeldung.de.

Voor overige info; mail gerust naar info@amfischbach.nl

Juli 2021

Het is vanaf nu toegestaan om vrij te reizen tussen Nederland en Duitsland!
Bedenk wel dat de regels hier momenteel nog anders zijn dan in Nederland, zo geldt er hier wel een mondkapjesplicht in winkels en restaurants etc.

Maar zoals het er nu naar uit ziet staat er een mooie zomer in Birresborn niks in de weg! Tot snel!

GOED NIEUWS! (Juni 2021)

We hebben goed nieuws vanuit Birresborn; Nederlanders zijn weer welkom om hier in de Eifel vakantie te vieren! Er zijn natuurlijk wel nog een aantal regels, zo dien je je vooraf aan te melden en moet er binnen 48 uur na aankomst een test gedaan worden, maar dit is allemaal goed te organiseren en gratis. Neem snel contact op als je wilt komen genieten van al het moois wat we hier te bieden hebben!

WANDELTIPS

Wij gebruiken deze periode om naast de mooie wandelpaden in Birresborn en directe omgeving, ook wandelingen vanaf andere plaatsen in de Vulkaaneifel te verkennen. We kunnen onze gasten dan in de toekomst van goede tips voorzien! Afgelopen weken waren we bijvoorbeeld wandelen in de Schönecker Schweiz (op ongeveer 20 minuten rijden van Birresborn) en rondom de 3 Dauner Maare (op ongeveer 30 minuten rijden van Birresborn). Allebei zeer de moeite waard!

Overigens zijn er ook vele leuke wandelingen te maken direct vanuit de vakantiehuizen, ook hiervoor heb ik voldoende tips. Van kortere wandelingen van een paar kilometer, tot langere touren.

MAART 2021

Helaas nog geen goede berichten uit Birresborn. We mogen de vakantiehuizen nog niet aan Duitsers verhuren, laat staan aan gasten uit onze buurlanden. Nog even geduld dus… Hopelijk snel betere berichten!

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

DECEMBER 2020

We blijven nog even gesloten… wordt vervolgd…

NOVEMBER 2020

Helaas mogen we in de maand November geen vakantiegasten ontvangen ivm de oplopende Corona aantallen. We hopen in December weer gasten te mogen begroeten in de mooie Eifel! Ik houd jullie op de hoogte; blijf gezond!

SPEELTOESTEL

Vanaf juli 2020 heeft ook Ferienhaus Goldberg een speeltoestel in de tuin met twee schommels, een glijbaan en een huisje. Vanaf het balkon is er goed zicht op het speeltoestel,  ontspannen genieten dus!

JUNI 2020 – GOED NIEUWS

GOED NIEUWS voor iedereen die een vakantie in één van onze mooie vakantiehuizen heeft geboekt! Als het zo goed blijft gaan met dat *-virus (al ruim 3 weken geen nieuwe besmettingen in de Vulkaaneifel), kunnen de vakanties gewoon doorgaan. Ook de bezienswaardigheden en restaurants zijn open. Houdt wel rekening met de afstandsregel en het gebruik van mondkapjes in winkels en bij het betreden van restaurants etc. Het kan zijn dat adresgegevens genoteerd worden zodat er in geval van een uitbraak contact opgenomen kan worden.
Het wordt dus gewoon genieten van al het moois dat de Eifel te bieden heeft! We kijken er naar uit om jullie te ontvangen (met afstand) deze zomer (en daarna😉)!


Update badkamer Ferienhaus Eishöhlen

De badkamer in Ferienhaus Eishöhlen is geheel vernieuwd en erg mooi geworden! Hierbij alvast wat foto’s en hopelijk bestaat er spoedig de mogelijkheid om het live te komen bewonderen.

Update Maart 2020

Ondanks dat we nu even geen gasten mogen ontvangen, gaat de verbouwing van de badkamer gelukkig door. En het wordt erg mooi!

De afgezegde boekingen hebben we tot nu toe allemaal kunnen verschuiven naar een later moment dit jaar of volgend jaar.

We hopen dat door deze en alle andere maatregelen het virus snel onder controle komt en iedereen weer kan komen genieten van onze mooie vakantiehuizen in de prachtige Vulkaaneifel!

En tot die tijd; take care! 

MAART 2020

Het begin is er!

De verbouwing van de badkamer in Ferienhaus Eishöhlen is begonnen! Het oude,  nostalgische zitbad is er uit en de eerste contouren van de douche en toilet zijn zichtbaar. Wordt vervolgd!

JANUARI 2020

Ferienhaus Eishöhlen zal de maand Maart 2020 dicht gaan in verband met de verbouwing van de badkamer. In April 2020 heeft Ferienhaus Eishöhlen dan een geheel nieuwe badkamer, met ruime douche, moderne nieuwe tegels, een hangend toilet en een mooi wastafelmeubel!

2019

Vele leuke tips (wandelingen, restaurantjes etc) en nieuwtjes zijn te vinden op onze Facebook pagina, Ferien am Fischbach.

APRIL 2019

Ferienhaus Eishöhlen heeft een opfrisbeurt gehad en meer kleur gekregen! Hierbij een voorproefje, meer foto’s onder het kopje FOTO’S.

(In verband met een annulering is er nog volop ruimte om in mei 2019 te genieten van dit mooie huis en de prachtige omgeving!)

JANUARI 2019

De vakantiehuizen zien er prachtig uit in de sneeuw!

TIP:

Met de trein naar Densborn en door de bossen weer terug wandelen; genieten van het mooie uitzicht en de frisse lucht!

TUIN en BALKON – juli 2018

Het balkon van Ferienhaus Goldberg is voorzien van een hekje (tegen weglopende kinderen en honden) en een Weber gasbbq! De tuin is volledig omheind. Ideaal voor een ontspannen buitenleven!

KOFFIE – maart 2018

Onze beide vakantiehuizen zijn vanaf nu voorzien van een Nespresso koffiemachine voor een heerlijk kopje koffie op vakantie! (met keuze qua sterkte, espresso of lungo en cafeïne vrij of met cafeïne)

BIJNA KLAAR VOOR DE VERHUUR! – feb. 2018

De to-do lijst voor de verbouwing wordt steeds korter, met andere woorden; het huis is bijna klaar voor de verhuur! Nog een aantal puntjes op de i en dan kunnen we onze eerste gasten verwelkomen. Zo ziet het huis er nu uit:

De hal:

Woonkamer:

Eetkamer-keuken

Toilet beneden:

Slaapkamer beneden:

Slaapkamer beneden:

Badkamer beneden:

Badkamer beneden:

Slaapkamer 1 boven:

Slaapkamer 1 boven:

Badkamer boven:

DE NIEUWE NAMEN – jan. 2018

Met de komst van het tweede vakantiehuis is er nagedacht over de namen van de huizen. Het huidige vakantiehuis krijgt de naam: FERIENHAUS EISHÖHLEN en het nieuwe vakantiehuis krijgt de naam: FERIENHAUS GOLDBERG.
Ferien am Fischbach blijft de overkoepelende naam van de verhuur-organisatie.

De prijzen zijn inmiddels bekend, dus laat de boekingen maar komen…!

GELUKKIG NIEUWJAAR! – jan. 2018

Ferien am Fischbach wenst iedereen een heel gelukkig en gezond 2018! Met een vakantie in de Eifel in één van onze mooie huizen? Heel binnenkort worden de prijzen van het nieuwe huis bekend en zal ik de nieuwe namen van de huizen prijsgeven… Nog even geduld. Voor nu wel weer een paar update foto’s:

De douche in de badkamer boven:

De gang boven:

Één van de slaapkamers op de bovenverdieping:

Het toilet beneden:

BALKON – dec. 2017
 
Bij het nieuwe vakantiehuis hebben we het oude balkon afgebroken en er een groot, mooi, nieuw balkon geplaatst. Dit balkon is 4 bij 4 meter en wordt een heerlijke plek om te vertoeven met prachtig uitzicht op de Goldberg. Er is ook gedacht aan een hekje, waardoor kleine kinderen en huisdieren niet zomaar met de trap naar beneden kunnen.
   
 
 

NIEUWS!! – dec. 2017

Begin dit jaar hebben wij het buurhuis van ons mooie vakantiehuis gekocht. We zijn dit aan het renoveren om er een prachtig, modern vakantiehuis van te maken. De komende weken zal ik jullie bijpraten over de vorderingen die we gemaakt hebben. Hierbij alvast wat foto’s van hoe het was…